/ Fysio-experts - SLIJTAGE VAN DE KNIE

SLIJTAGE VAN DE KNIE

Hoe vaak komt slijtage van de knie voor?

Knieklachten door een “versleten knie” (gonartrose) komt veel voor. Als je zo maar op 1 willekeurig moment het bij alle Nederlanders zou vragen dan hebben 2 van de 1000 mannen en 6 van de 1000 vrouwen klachten van een “versleten knie”.

 

Wat is slijtage van de knie

Slijtage is een slechte omschrijving! Mensen slijten namelijk niet écht. In werkelijkheid is bij gonartrose het kraakbeen in kwaliteit en kwantiteit verminderd terwijl aan de andere kant tegelijk de smerende vloeistof in het gewricht (synovia) ook langzaam van kwaliteit verminderd. Het veranderd van olie-achtig naar water-achtig. Het kraakbeen in de knie kan zelfs geheel verdwenen zijn, de twee gewrichtsuiteinden schuren dan bijna zonder smeervloeistof ertussen over elkaar. Dat kan pijn bij belasting geven en vaak ook startpijn en startstijfheid.

Let wel: de hoeveelheid artrose op een Röntgen-foto zegt helemaal niets over de hoeveelheid klachten die je ervan hebt!

 

Kijk naar dit filmpje als je wil weten wat slijtage van de knie is en hoe dat eruit ziet

De behandeling van slijtage van de knie

De behandeling is gericht op twee belangrijke aspecten: het soepel houden van je gewricht en het sterker maken van je spieren, niet alleen rond je knie maar in het hele been (beide benen). Juist door gedoseerd te bewegen en in beweging te blijven, maakt het gewricht weer een zo goed mogelijke kwaliteit synovia aan en dat smeert beter. Daarmee verminderen de klachten. Door een stevig spierkorset om de knie heen te trainen, maakt de knie ook minder bij-bewegingen en misstappen.

 

ONZE FYSIO-EXPERTS BIJ KNIEKLACHTEN

Onze fysio EXPERTS zijn Erik Thoomes en Laurie de Rooij. Als manueel therapeut en sportfysiotherapeut werkt Erik Thoomes binnen Fysio-Experts nauw samen met Laurie de Rooij, omdat zij de expert is op het gebied van trainen met orthopedische klachten.

 

 

FYSIO EXPERTS levert gespecialiseerde fysiotherapeutische zorg op maat bij knie klachten. Fysiotherapie gericht op jouw klachten! FYSIO-EXPERTS zit in Hazerswoude Rijndijk, centraal gelegen tussen Alphen aan den Rijn (bij Koudekerk aan den Rijn, Hazerswoude Dorp) en Leiderdorp, Leiden. Neem contact met ons op om een afspraak te maken.

Spacer