/ Fysio-experts - INTAKE

INTAKE

Doelstellingen

Voordat je met de trainingen begint vind er een gesprek plaats waarin jouw persoonlijke doelstellingen worden besproken. Wil je fit worden of blijven? Wil je de kans verkleinen dat je blessure terugkeert? Of wil je bijvoorbeeld het laatste stukje van je herstel d.m.v. training op deze oppakken en is het voordeliger om deze training in groepsverband op abonnementsvorm te doen?

Wil je uiteindelijk je (klein) kind weer makkelijk op kunnen tillen? Of wil je weer pijnvrij mee kunnen doen met het EK taekwondo? Iedereen heeft zo zijn eigen doelstellingen en het is belangrijk om die vooraf te bespreken, zodat we hier op in kunnen spelen.  

 

Gezondheid

Naast je doelstellingen is het uiteraard belangrijk dat we je voorgeschiedenis en gezondheid goed in kaart brengen. Gebruik je medicatie? Heb je (ernstige) aandoeningen gehad? Ben je beperkt in je dagelijks leven? Etc.

 

Testen

Afhankelijk van je doelstellingen en gezondheidstoestand worden er een aantal specifieke fysieke testen uitgevoerd, zoals één of meerdere van onderstaande:

  • Je BMI, middelomtrek en vetpercentage worden in kaart gebracht
  • Je conditie wordt getest m.b.v. een test (welke is afhankelijk van jouw situatie)
  • Je longinhoud wordt getest m.b.v. een spirometer
  • Je saturatie wordt getest m.b.v. een saturatie-meter
  • Je bloeddruk wordt gemeten m.b.v. een bloeddrukmeter 
  • Je kracht wordt getest m.b.v. een krachtmeter (microfet) of een knijpkrachtmeter
  • Je balans wordt getest
  • Soms worden er nog specifieke testjes gedaan (maar als dit nodig is dan is dat regelmatig al gedaan in het voor/behandel traject)

 

Een persoonlijk trainingsplan

Na het gesprek en de testen heeft de begeleidend fysiotherapeut een goed beeld van jouw gezondheid, wensen en fysieke huidige toestand. Daarna wordt er een persoonlijk programma opgesteld. Dit programma wordt gaande weg uiteraard aangepast, omdat je in de meeste gevallen vooruit zal gaan. 

 

Mocht je tussentijds vragen hebben over je schema, de begeleiding, je doelstellingen of je gezondheid, dan kun je uiteraard altijd terecht bij je begeleidend fysiotherapeut. 

 

 

Spacer