/ Fysio-experts - HOOFD - HALS

HOOFD EN HALSKLACHTEN

Hoe vaak komt het voor?

Pijn in het hoofd en de hals komt relatief veel voor. De pijn zit ergens in het gezicht, de kaak, het hoofd, of de hals. De pijn kan links, rechts, in het midden of aan allebei de kanten zitten. Sommige mensen hebben voortdurend pijn, anderen af en toe.

Er zijn veel verschillende pijnklachten die uit de hoofd-hals regio komen. Hoofdpijn, duizeligheid en kaakpijn zijn de klachten die het meest voorkomen. Meer informatie over de betreffende klacht kun je vinden op de specifieke pagina: hoofdpijn, draaiduizeligheid, cervicogene duizeligheid, neuritis vestibularis, kaakklachten

 

Feiten over hoofd hals klachten?

  • De zenuw die in de nek loopt kan hoofdpijn en duizeligheid creëren 
  • Draaiduizeligheid (BPPD) is in heel veel gevallen heel snel over na gerichte behandeling
  • Vestibulaire duizeligheid komt vaker voor naarmate we ouder worden

 

Manuele en fysiotherapie bij nek en hoofdpijn

 

Wat kunt je zelf doen bij hoofd en hals klachten? 4 tips

Blijf bewegen

Het is belangrijk om te blijven bewegen. Probeer je dagelijkse activiteiten te blijven uitvoeren en pas ze aan waar nodig. Als een bepaalde beweging de klachten erger maakt, kun je deze beter niet meer doen. Doen veel bewegingen pijn, probeer dan om een paar keer per dag je schouder verschillende kanten op te bewegen. Wissel bewegingen af. Raadpleeg een deskundige voor advies op maat.

 

Denk positief
Negatieve maar ook positieve gedachten hebben invloed op je herstel. Hoe meer zorgen je je zich maakt, hoe minder snel je herstelt. Het is heel begrijpelijk dat je zorgen hebt ten aanzien van je klachten. Het kan helpen om informatie over je klachten te krijgen zodat je weet waar je aan toe bent en wat je kan verwachten.

 

Blijf actief in werk en huis
Het is goed om actief te blijven, in huis of op je werk. Misschien dat je de eerste paar dagen je werkzaamheden wat moet aanpassen of ze wat langzamer moet doen. Belangrijk is om actief en in beweging te blijven.

 

Een éénmalig consult bij FYSIO-EXPERTS kan je helpen om in te schatten met wat voor type klachten je te maken heeft, wat je kunt verwachten en welke adviezen specifiek voor jou van toepassing zijn.

Spacer