/ Fysio-experts - MARLOES

Informatie over Marloes de Graaf

Marloes is fysio- manueel therapeut en praktijkhouder. Zij is daarnaast wetenschappelijk onderzoeker (klinisch epidemioloog). Marloes is gespecialiseerd in klachten van de wervelkolom (rug/nek) en is ervaren in het behandelen van duizeligheidsklachten, kaakklachten en hoofdpijn. Zij werkt met name met patiënten met orthopedische klachten, waarbij de gewrichten en/of spieren niet meer functioneren zoals dat de bedoeling is.Marloes vindt het daarnaast geweldig om sportspecifiek te kunnen trainen met mensen, of dit nou trainen voor een marathon is of om bijvoorbeeld weer te kunnen zwemmen. Zij werkt graag zo snel en specifiek mogelijk toe naar dat wat voor jou belangrijk is, zodat je weer kunt doen wat jij fijn vindt.

Als Extended Scope Therapeut is zij thuis in het onderzoeken van complexe klachten. Zij vindt het een uitdaging om te puzzelen op complexe/langdurige klachten en op zoek te gaan naar factoren die de klachten in stand houden. Ze maakt daarbij veel gebruik van de kennis die er uit de pijnwetenschappen voort komt. 

Marloes heeft jaren les gegeven op de opleiding fysiotherapie en manuele therapie, momenteel is zij als docent verbonden aan de master opleiding manuele therapie van Breederode en is zij hoofd wetenschap. Zij zal haar kennis en ervaring gebruiken om je zo goed mogelijk te helpen, een persoonlijke benadering en maatwerk vindt zij echter het belangrijkste uitgangspunt. Ieder mens is anders en ieder lijf reageert en herstelt anders.

Marloes is gepromoveerd aan de Erasmus Universiteit, afdeling huisartsgeneeskunde. Haar promotieonderzoek ging over schouderklachten en zij geeft (internationale) lezingen. Op dit moment doet Marloes wetenschappelijk onderzoek naar nekklachten en chronische pijnklachten. Marloes daarnaast bestuurslid "wetenschap en innovatie" van de Nederlandse Vereniging Manuele Therapie. Zij heeft verschillende prijzen gewonnen, waaronder "Fysiotherapeut van NL, jaar 2019".

Spacer