/ Fysio-experts - SI KLACHTEN

SI KLACHTEN

Hoe vaak komen SI klachten voor?

Ongeveer 7% van de lage rug klachten kan verklaard worden door pijn vanuit het SI- gewricht (Kokmeijer 02).  

  

Wat zijn SI klachten?
Het SI gewricht staat voor Sacro- Illiacaal gewricht. De pijn zit over het algemeen aan één zijde en zit in de bil of in de lies en kan uitstralen naar het bovenbeen. In veel gevallen ontstaat deze pijn door bijvoorbeeld een verstapping.

De pijn treedt meestal op gedurende activiteiten als traplopen, lopen en op één been staan (Maigne 96).

 

Er bestaan clusters van testen, waarmee kan worden aangetoond dat de bron van pijn uit het SI- gewricht komt (Laslett en van der Wurff). Vervolgens kan er worden gekeken of er mogelijk een onderliggend probleem is voor het optreden van de klachten.

 

De behandeling van SI- pijnklachten

Over het algemeen wordt het SI- gewricht gemobiliseerd of gemanipuleerd. De overige behandelcomponenten zijn zeer persoonsafhankelijk.

 

 

ONZE FYSIO-EXPERTS BIJ SI PIJN KLACHTEN

Onze fysio EXPERTS op dit gebied zijn Marloes Thoomes-de Graaf en Erik Thoomes. Zij zijn de therapeuten die het meest werken met patiënten met rugpijn. Beide zijn manueel therapeut en gespecialiseerd in wervelkolomgerelateerde klachten.  

 

 

FYSIO EXPERTS levert gespecialiseerde fysiotherapeutische zorg op maat bij rugklachten. Fysiotherapie gericht op jouw klachten! FYSIO-EXPERTS zit in Hazerswoude Rijndijk, centraal gelegen tussen Alphen aan den Rijn (bij Koudekerk aan den Rijn, Hazerswoude Dorp) en Leiderdorp, Leiden. Neem contact met ons op om een afspraak te maken.

Spacer